Συνέντευξη τύπου του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης Χ. Σταμπουλή για την αύξηση κρουσμάτων εξαπάτησης ηλικιωμένων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Την προσοχή των πολιτών, κυρίως των ηλικιωμένων, για να μην πέσουν θύματα τηλεφωνικής απάτης, εφιστά ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Χ. Σταμπουλής. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τρίτης , ο κ. Σταμπουλής  ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως και στην Ξάνθη, έχει παρατηρηθεί αύξηση  στα κρούσμα προσπάθειας  των επιτήδειων να εξαπατήσουν πολίτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σε ανάλογες ανακοινώσεις προέβησαν όλες οι διευθύνσεις της Περιφέρειας καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα στην περιοχή της Δράμας,  της Καβάλας αλλά και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου οι  δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενοι συνήθως αστυνομικούς ή γιατρούς και προφασιζόμενοι ότι στενό συγγενικό πρόσωπο (των θυμάτων) έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, ζητούν χρήματα, είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες, είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Προσοχή είναι απατεώνες! Η Ελληνική Αστυνομία και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν την πρακτική,  οι υπάλληλοι τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν ή για την παράληψη νόμιμων ενεργειών.

Σε περίπτωση  λοιπόν που κάποιος άγνωστος επικοινωνήσει μαζί σας και επικαλεστεί έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου, επιδιώξτε να επικοινωνήσετε με τον συγγενή σας από το δικό σας τηλέφωνο με απευθείας κλήση στο τηλέφωνο του, για να επιβεβαιώσετε αν υπάρχει ανάγκη. Τέλος, ενημερώστε την Ελληνική Αστυνομία ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας προκειμένου να κινηθούμε άμεσα για την σύλληψη των δραστών. Ενημερώστε τους συγγενείς και τους φίλους σας για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι».