Συνάντηση κτηνοτρόφων της ΑΜΘ με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μ. Βοριδη»

Συνάντηση των κτηνοτροφικών συλλόγων της Α.Μ.Θ.,  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Μ. Βορίδη πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ΥΠΑΑΤ. Ο Υπουργός ενημερώθηκε  για την υφιστάμενη κατάσταση στις συμφωνίες για το γάλα και το τριτοκοσμικό φαινόμενο των ανοιχτών τιμών, για  τη νέα ΚΑΠ, ενώ ζητηθηκε επίσης η παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ, σχετικά με την επιστροφή των αλλοδαπών μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας (ποιμένων), στο καθεστώς ασφάλισης μέσω εργοσήμου.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης των κτηνοτροφικών συλλόγων της Α.Μ.Θ.,  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Μ. Βορίδη, απασχόλησε το θέμα της υποχρεωτικής σύναψης συμφωνητικών στην πώληση του γάλακτος, από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές κι εμπόρους, με αναγραφή της τιμής πώλησης. Ενημερώθηκε ο  Υπουργός για την υφιστάμενη κατάσταση στις συμφωνίες για το γάλα και το τριτοκοσμικό φαινόμενο των ανοιχτών τιμών. Οι κτηνοτρόφοι της Αν. Μακεδονίας και Θράκης τόνισαν  ότι ουσιαστικά, παραχωρείται το γάλα στο μεταποιητή κι αυτός το ελέγχει ποιοτικά, το ζυγίζει και το τιμολογεί. Άλλος έχει το κόστος της παραγωγής, κοπιάζει να παράγει το γάλα κι αυτός που το αγοράζει, τιμολογεί την αξία του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό ΑΑΤ κ.Μ.Βορίδη, ο Υφυπουργός κ.Κ.Σκρέκας, ο βουλευτής Καβάλας κ.Μ. Λαζαρίδης κι εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμυνας  και βουλευτή Καβάλας κ.Ν.Παναγιωτόπουλου. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, μαζί με τους εκπροσώπους των 6 συλλόγων και 2 συνεταιρισμών της ΑΜΘ, συμμετείχε και η πρόεδρος του πανσερραικού κτηνοτροφικού συλλόγου κ. Ε.Σιδηροπούλου.