Τριήμερο γεμάτο πολιτιστικές δράσεις από την ΦΕΞ

Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις η Φιλοπρόοδη ένωση Ξάνθης συνεχίζει την πολιτιστική της δράση στην πόλη μας και θα μας προσφέρει τόσο μουσικές εκδηλώσεις όσο και θεατρικές παραστάσεις  από την θεατρική ομάδα της ΦΕΞ ΠΑΡΑΒΑΣΙΣ.

Μέσα από την αισθητική της ελληνικής μουσικής, τρεις γυναίκες ενσωματώνουν την ηχητική ποικιλομορφία της Ελλάδας με τις φωνές, τα όργανα και τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούν. Το Arcangel trio παίζει ελληνική παραδοσιακή μουσική, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά στοιχεία και στιγμές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.  Τα κομμάτια πλέκονται με μια ομαλή ροή, που συνδέεται με απρόσμενες στιγμές και προσγειώνεται ξανά σε συγκεκριμένα κομμάτια από την παράδοση.  Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή οπτική και ηχητική παράσταση που αποτελείται από ονειρικά ηχοτοπία, ρυθμούς που σε ταξιδεύουν και μελωδίες που σε ξελογιάζουν.

Εντωμεταξύ το σαββατοκύριακο η ΦΕΞ θα προσφέρει στους φίλους του θεάτρου να απολαύουν από την θεατρική ομάδα της ΦΕΞ ΠΑΡΑΒΑΣΙΣ  το θεατρικό έργο του συγγραφέα Μπόιτσεφ Χρίστο « Ο συνταγματάρχης πουλί». Μία μαύρη κωμωδία που κινείται ανάμεσα στη λογική και την τρέλα, ανατρέποντας την  έλλογη τάξη που επιβάλλει η κάθε κοινωνία, αλλά και ένα καυστικό σχόλιο για τη θέση και το ρόλο των πρώην ανατολικών χωρών μετά την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 1952 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού και συμβάλλει στην πολιτιστική ανάταση της περιοχής μας.