Παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019

Παράταση δόθηκε στην υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά δίνεται παράταση μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή των αιτήσεων εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018. Επίσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων που είχε οριστεί.

Οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι δυο:

Στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α’) εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και δικαιούνται έκπτωση 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα στη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη δεύτερη (ΚΟΤ Β’) εντάσσονται καταναλωτές που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Για την κατηγορία αυτή η έκπτωση είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η υποβολή γίνεται μέσω του ΤΑΧΙΣ και αφού οι ενδιαφερόμενοι καταγράψουν τους προσωπικούς τους κωδικούς, ανοίγει η εφαρμογή  και οι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν 6 απλά βήματα για την υποβολή των αιτήσεων. Να σημειώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και  τον αριθμό παροχής τους τα οποία  πρέπει να καταγράψουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας αίτησή τους.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2019 και θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.