Παρουσία του Στάθη Γιαννακιδη εγκαινιάστηκε το γραφείο του οργανισμού βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα το μεσημέρι το νέο γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη παρουσία του υφυπουργού οικονομίας και ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Στόχος η δικτύωσή του με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα αλλά και τα φυσικά πρόσωπα.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθηθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας το νέο Περιφερειακό Γραφείο του με έδρα την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στην εισήγησή του ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης τόνισε Εγκαινιάζουμε με μεγάλη χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη .

Στόχος μας είπε, η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς. Παράλληλα, η διασυνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς δημιουργούμε, πρόσθεσε ο υφυπουργός οικονομίας,  τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ή έδρα είναι η Ξανθη όπου βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή μετο πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ. Η γνώση είναι για εμάς, κεφάλαιο κατέληξε ο κύριος Γιαννακίδης. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΔΗμοκριτείου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στην συμβολή  τόσο του κυρίου Γιαννακίδη όσο και του κυρίου Μέτιου εν γένει στη στήριξη του Πανεπιστημίου.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε λόγο στην ενίσχυση της περιφέρειας στην επιχειρηματικότητα ένα εργαλείο της οποίας είναι και η δημιουργία του γραφείου σε συνεργασία βέβαια με το πανεπιστήμιο. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία επαφής με το κοινό, το πρώτο στην Ξάνθη με έδρα στο Κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Βασ. Σοφίας 12) και το δεύτερο στην Κομοτηνή στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.