Εκτός ψηφοδελτίου Ν Δ. ο Κοντός

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της απόσυρσης του Αλέξανδρου Κοντού από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ για επικίνδυνη υποψηφιότητα κάνει λόγο και η Δέσποινα Σταμπουλή η οποία αφήνει σαφείς αιχμές για το ρόλο του Χρήστου Μέτιου.

Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα σενάρια που ήθελαν τον Αλέξανδρο Κοντό να μη συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές μια είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους μη γνωρίζοντες το παρασκήνιο που ήδη συζητούνταν.  Την ίδια ώρα με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής από το 2000 μέχρι το 2015 έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια της Ξανθης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως θα βρίσκεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με όλες του τις δυνάμεις και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας.  Η συμμετοχή του στελέχους από το σκληρό πυρήνα των Καραμανλικών της ΝΔ θεωρείτο δεδομένη αλλά την τελευταία στιγμή αποσύρεται και ενώ το ψηφοδέλτιο στο Νομό Ξάνθης είχε οριστικοποιηθεί.

Αιχμές Σταμπουλη για το ρολό του Χρήστου Μετιου

Την ίδια ώρα αναταράξεις τοπικά δημιούργησε και η μη συμμετοχή τελικά της γιατρού του Νοσοκομείου Ξάνθης Δέσποινας Σταμπουλή, η οποία σε ανοιχτή επιστολή της κάνει λόγο για επικίνδυνη υποψηφιότητα όπως κρίθηκε από τα κομματικά στελέχη της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα. Ειδικότερα η κυρία Σταμπουλή αναφέρει πως υψηλοί αξιωματούχοι κοντά και δίπλα στον πρόεδρο της καλλιέργησαν την υψηλή προσδοκία και την ενθάρρυναν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο όπως η ίδια σημειώνει οι τοπικοί κομματικοί της ΝΔ στην Ξάνθη και στη Θράκη γενικότερα δεν στήριξαν την όλη προσπάθειά, αλλά έπραξαν το αντίθετο για να την αποκλείσουν καθώς φαίνεται πως ήταν μια «επικίνδυνη υποψηφιότητα». Γνωρίζω ακόμα, προσθέτει η κυρία Σταμπουλή,  ότι και ο νέος περιφερειάρχης στήριξε άλλη υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Το ψηφοδέλτιο ανακοινώθηκε σήμερα και με έκπληξη είδα ότι δεν είμαι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας πέρα από την κυρία Σταμπουλή αποκλείστηκε και άλλος υποψήφιος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε τηλεφώνημα για την θέση του στο ψηφοδέλτιο κάτι ωστόσο που ανετράπη λίγες μόλις ώρες μετά καθώς η επιλογή του περιφερειάρχη ήταν συγκεκριμένη. Έτσι ο κύριος Μέτιος φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες πως ήταν αυτός ο καθοριστικός παράγοντας που διαμόρφωσε το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη. Στο μεταξύ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας την ψήφο των Ξανθιωτών στις 7 Ιουλίου διεκδικούν οι εξής:

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΙΑΜΠΑΝ ΟΓΛΟΥ ΑΛΕΒ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΑΤΡΟΣ

ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΙΣ ΤΟΥΡΚΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ