Εκλογές για να μην διαταραχτεί η θετική πορεία της οικονομίας ζήτησε από τον ΠτΔ ο Α. Τσιπρας

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.

Στις 18.30 ακριβώς το απόγευμα της Δευτέρας έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο κύριος Τσίπρας μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του κατέθεσε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, με το αιτιολογικό ότι η οικονομία δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. «Μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός. «Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου και παρουσίασε τις 12 δεσμεύσεις του προγράμματος του κόμματός του για την επομένη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα διαλύεται η Βουλή το οποίο στη συνέχεια θα θυροκολληθεί στο κοινοβούλιο.