Παραδεχθηκε εμμέσως τα προβλήματα στην πολεοδομία ο δήμαρχος μετακινώντας δυο υπαλλήλους για την εύρυθμη λειτουργιά της

Μπορεί οι μηχανικοί της Ξάνθης οι οποίοι προέβησαν σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης να λοιδορήθηκαν από ορισμένους ωστόσο οι αποφάσεις του Δημάρχου Ξάνθης μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε έρχονται να επιβεβαιώσουν την θέση των επαγγελματιών.

Ήταν την Μεγάλη Δευτέρα όταν ο Σύλλογος Μηχανικών Ξάνθης με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τόσο την αποψίλωση της Πολεοδομίας όσο και την στάση του Δημάρχου ο οποίος αρνήθηκε συνάντηση μαζί τους προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στην απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης αδειών. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι Μηχανικοί Επειδή γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από τα μέλη μας καθώς και από μεγάλη μερίδα πολιτών σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Ξάνθης ή «Πολεοδομία» όπως είναι πιο γνωστή στους πολίτες, ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για να εξετάσουμε τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Δυστυχώς όμως ο κ. Δήμαρχος όχι μόνο δεν δέχεται καμία συνάντηση αλλά αντιλαμβανόμαστε και την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας και συνεχίζουν.  Ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών έργων ζητάει και πάλι από τον κύριο Δήμαρχο άμεση μετακίνηση Μηχανικών στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών της ΥΔΟΜ, με στόχο τη λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και που αναμένεται να ενταθούν. Μια καταγγελία η οποία όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο ως προς το τεχνικό της σκέλος όσο και ως προς το πολιτικό της δηλαδή την άρνηση του Δημάρχου να δεχθεί μια ομάδα επαγγελματιών για τα προβλήματα μιας νευραλγικής υπηρεσίας που επιφέρει ανάπτυξη στον Νομό και θέσεις εργασίας σε πολλά επαγγέλματα.

Αντιδράσεις που ανάγκασαν τελικά τον κύριο Δημαρχόπουλο να δει επιτέλους τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία εμμέσως παραδέχθηκε με την μετακίνηση δύο υπαλλήλων στην Πολεοδομία την Τετάρτη το πρωί. Μάλιστα η αιτιολογία της μετακίνησης επιβεβαιώνει όλα όσα κατήγγειλαν οι μηχανικοί αφού σε αυτήν αναφέρεται πως απεφασίσθη για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της ανωτέρω υπηρεσίας. Το ερώτημα βέβαια είναι εάν θα έπρεπε να αναγκαστούν οι μηχανικοί να προβούν σε καταγγελία προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα αφού μια συνάντηση μαζί τους θα έλυνε αυτή την κατάσταση ή τελικά σε αυτό τον δήμο προχωρούν τα πράγματα μόνο όταν υπάρχει αντίδραση που εκθέτει την δημοτική αρχή. Άραγε εάν δεν γινόταν η καταγγελία η υπηρεσία θα συνέχιζε να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ταλαιπωρώντας επαγγελματίες και πολίτες; ΄Αραγε ο κύριος ΔΗμαρχόπουλος είναι γνώστης των προβλημάτων των υπηρεσιών του ή τα μαθαίνει μόνο μέσω δημόσιων καταγγελιών; Και αν ναι γιατί δεν φρόντισε εδώ και καιρό για την εύρυθμη λειτουργία της Πολεδομίας η οποία έχει προβλήματα όπως ο ίδιος παραδέχεται στην απόφαση μετακίνησης των δύο υπαλλήλων;