Με αναφορές στη μειονότητα της Θράκης συνοδεύτηκε η παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Ηνωμένα Έθνη γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πολιτική της κυβέρνησης για τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους σημειώνει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Ήδη από το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός άνοιξε την πύλη για να λυθούν χρόνια ζητήματα της μειονότητας σημείωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Έθνη η οποία συνοδεύτηκε με αναφορές στη μειονότητα.
Να σημειώσουμε πως τα θέματα της μειονότητας συζητήθηκαν ακροθιγώς και στη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.