Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης είχαμε το βράδυ της πέμπτης στην περιοχή της Χατζησταυρου

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό ύδρευσης είχαμε χθες το βράδυ στην περιοχή της Χατζησταύρου. Η πίεση της ροής του νερού από τον αγωγό, έσπασε την άσφαλτο και πλημμύρισε την περιοχή ενώ επί τόπου βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ,  ο οποίος όμως δεν δέχτηκε να κάνει δηλώσεις επί του θέματος. Να σηmειώσουμε ότι το εν λόγω έργο παραδόθηκε πριν περίπου ένα μήνα και δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα  για την ποιότητα των υλικών που τοποθετήθηκαν και τις ευθύνες που αναλογούν.

Οι βλάβες στους αγωγούς της ΔΕΥΑΞ συνεχίζονται και μάλιστα σε έργα που μόλις πριν ένα μήνα παραδόθηκαν από τον εργολάβο. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη το βράδυ επί της οδού  Χατζησταύρου έσπασε ένας αγωγός της ΔΕΥΑΞ και άρχισε να πλημμυρίζει η περιοχή αφού η πίεση τ έσπασε την άσφαλτο και το νερό άρχισε να αναβλύζει μέσα από τις ρωγμές που δημιουργήθηκαν.  Το έργο όπως τονίστηκε και παραπάνω παραδόθηκε μόλις πριν ένα μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ρήτρες και ασφαλιστικές δικλείδες ως προς τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ έφθασε άμεσα στο σημείο και αμέσως ενημέρωσε για την βλάβη του αγωγού ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσουν στις εργασίες για την αποκατάστασή της. Βέβαια η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας λόγω της αναμενόμενης  διακοπής της υδροδότησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ήταν δεδομένη αλλά και αναπόφευκτη. Πάντως ο κ. Σδρέβανος δεν δέχτηκε να κάνει δήλωση στην κάμερα του Καναλιού αλλά συνέχισε τις τηλεφωνικές του επαφές για να βρει λύση στο θέμα που προέκυψε και  αφορούσε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται.

Εντωμεταξύ το πρωί της Παρασκευής μετά από καταγγελίες συμπολιτών που κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του Καναλιού 6, και στην περιοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξε μεγάλη βλάβη σε αγωγό ύδρευσης με αποτέλεσμα  σε πολλά σπίτια  της περιοχής να διακοπεί η υδροδότηση μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Δελτίο τύπου ή επίσημη ανακοίνωση δεν έφτασε μέχρι την στιγμή που προετοιμάζαμε το εν λόγω ρεπορτάζ από καμία αρμόδια υπηρεσία. Μόνο τα συνεχή τηλεφωνήματα των συμπολιτών μας για να μάθουν κάτι παραπάνω επί του θέματος, που όμως χωρίς επίσημη ενημέρωση δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε.

 

Ποιοι λοιπόν επωμίζονται τις ευθύνες για τις συνεχείς βλάβες στους αγωγούς και μάλιστα σε έργα που παραδόθηκαν πριν μερικές ημέρες;

Στον εργολάβο του έργου;;

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να μην υπάρξουν διαρροές ή ζημιές στους αγωγούς;;

Τα υλικά που τοποθετήθηκαν ήταν σύμφωνα με όσα προέβλεπε η σχετική μελέτη του έργου;

Αν ναι , τότε γιατί η φθορά τους να γίνεται τόσο σύντομα;; Μήπως η πίεση του νερού και η διαχείριση αυτής έχει σχέση με τις συνεχείς βλάβες;

Εύλογα ερωτήματα  που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν αρμοδίως.