Προς το παρόν ανοιχτό το περαστικό άλσος λογω χαμηλού βαθμού επικινδυνότητας

Σύσκεψη με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και άλλων φορέων  πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφερεια Ξάνθης με στόχο την προστασία του περιαστικού δάσους της Ξάνθης και άλλων σημείων του νομού μας κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο. Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Στρατός και Εθελοντικές οργανώσεις αναλαμβάνουν δράση και είναι σε επιφυλακή με σκοπό την διαφύλαξη αυτού του τεράστιου φυσικού πλούτου που διαθέτει  η περιοχή μας, του δάσους της.

Ο μήνας που διανύουμε λόγω των θερμοκρασιών είναι επικίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς οπότε και η αρμόδιοι φορείς και σύλλογοι, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, ΕΚΑΒ και Εθελοντικές οργανώσεις πραγματοποίησαν σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια κάνοντας προτάσεις με στόχο την διαφύλαξη αυτού του τεράστιου φυσικού πλούτου που διαθέτει  η περιοχή μας, του δάσους της. Πάντως αυτή την στιγμή το περιαστικό δάσος παραμένει ανοιχτό για την διέλευση οχημάτων και πεζών διότι ο βαθμός επικινδυνότητας είναι προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα κάτι που βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι  σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς, καπνού, ύποπτων κινήσεων, ή ακόμη ατόμων που καψαλίζουν ξηρά χόρτα, πρέπει άμεσα να επικοινωνείτε με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο γνωστό τηλεφωνικό νούμερο 199.