Α. Γεροπουλος: Kανένα πρόβλημα στη χειρουργική του νοσοκομείου Ξάνθης

Απάντηση στην Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης που διαμαρτύρονται για τη διάθεση γιατρού από την Ξάνθη σε Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης σημειώνοντας πως η μετακίνηση του χειρουργού είναι προσωρινή και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Για αποδιοργάνωση της χειρουργικής κλινικής κατηγορεί τον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέα Γερόπουλο η Ένωση Γιατρών καθώς όπως σημειώνει αποφάσισε να στείλει ένα χειρουργό στο Νοσοκομείο Καβάλας για να καλύψει κενά του συστήματος. Γεγονός που όπως τονίζουν ανατρέπει τα προγράμματα των εφημεριών που ήδη έχουν καταρτιστεί και των αδειών των χειρουργών της Ξάνθης.  Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και το σύστημα για να δουλέψει αναγκάζει τους ειδικούς χειρουργούς σε ρόλο ειδικευόμενου να ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ΤΕΠ προσθέτουν και μάλιστα τη στιγμή που αυξάνει κατακόρυφα η προσέλευση χειρουργικών περιστατικών τους καλοκαιρινούς μήνες στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω της ιδιαιτερότητας του πληθυσμού. Απαντώντας ωστόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης διευκρινίζει πως κανένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στα τμήματα του Νοσοκομείου από την μετακίνηση του γιατρού που είναι προσωρινή.

Μάλιστα όπως διαβεβαιώνει ο κύριος Γερόπουλος το νοσοκομείο Ξάνθης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενώ αναμένει και νέους γιατρούς που θα στελεχώσουν τα τμήματά του. Τέλος ο κύριος Γερόπουλος υπενθυμίζει τη στήριξη που πρόσφερε η 4η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας και πιο συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική παλιότερα και στην παιδιατρική κλινική στους τελευταίους μήνες του 2017, στέλνοντας γιατρούς για εφημερίες και για κλινικό έργο ενώ είναι επίσης γνωστό στους γιατρούς της χειρουργικής, ότι, γιατρός της κλινικής προσφέρει τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο της Λήμνου στις ημέρες της άδειας του. Όσον αφορά στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου αυτό ενισχύεται με γιατρούς από το ΠΕΔΥ Κομοτηνής και γιατρούς από ΚΥ Εχίνου, Σταυρούπολης και Αβδήρων. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τις μεταξύ μας διαφορές, καταλήγει ο κύριος Γερόπουλος καθώς όλοι θέλουμε το καλό του Γ.Ν Ξάνθης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.