Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Το πρόγραμμα τέλειωσε, η Tρόικα δεν θα έρθει ξανά εδω

Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο δεν θα ξαναέρθει η τρόικα δήλωσε κατηγορηματικά από την Αθήνα ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για την αποφυγή των περικοπών των συντάξεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κωστή Χατζιδάκη ο οποίος εγκάλεσε τον κύριο Μοσκοβισί από το βήμα της βουλής για το θέμα αυτό.

«Το πρόγραμμα τελείωσε και αυτό είναι νίκη του ελληνικού λαού και της ευρωζώνης. Η τρόικα δεν θα ξανάρθει εδώ», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας ενώπιον των επιτροπών της Βουλής αναφερόμενος στη συμφωνία της 21ης Ιουνίου για το τέλος του προγράμματος και για το χρέος.

Τον Πιερ Μοσκοβισι «Εγκαλεί» ο Κωστής Χατζηδάκης αν δεν εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις

Την ίδια ώρα όμως σε μια πρωτοφανής δήλωση προέβη στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης εγκαλώντας ουσιαστικά τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί για τυχόν μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κ. Χατζηδάκης να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα

Στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας τον κ. Χατζηδάκη «να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα».