Το «λογαριασμό» της απόφασης του Eurogroup κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι «η 21η Ιουνίου του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μία σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη» κάτι που αναγνωρίζουν όπως σημειώνουν όλοι οι έγκριτοι διεθνείς αναλυτές.
Ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι η απόφαση του Eurogroup είναι θετική, τονίζει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Σtογιαννίδης και το ζητούμενο τώρα είναι πως αυτή η επιτυχία θα γίνει αντιληπτή και στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών.
Μέσω Twitter αντέδρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη συμφωνία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, εξαπολύοντας συγχρόνως επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον Ελληνικό Λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί “έπρεπε πάση θυσία” να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, στην ανάρτησή του. Για τέταρτο μνημόνιο με τη σφραγίδα του eurogroup κάνει λόγο από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι η δεν υπάρχει καθαρή έξοδος χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή και τα μέτρα για το χρέος.
