Διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο για την Ευρώπη στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη

Η ενημέρωση της περιφέρειας για το θεσμικό ρόλο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την ανάπτυξη είναι το αντικείμενο των περιφερειακών συνεδρίων που διοργανώνει εδώ και εννέα χρόνια ανά την Ελλάδα το γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το οποίο στις 13 και 14 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα  σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017 αντιστοίχως, με θέμα : “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης” με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το συνέδριο ξεκινά με ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους δημοσιογράφους και τον περιφερειακό τύπο την Παρασκευή το πρωί ενώ το απόγευμα συναντώνται φορείς και πολίτες συζητώντας γι τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου. Το συνέδριο συνεχίζεται το Σάββατο το πρωί στην Αλεξανδρούπολη με συνέχιση του δημόσιου διαλόγου στον Έβρο με φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης,  δημοσιογράφους και πολίτες.