Στο ΣτΕ προσφεύγει κατά των διοδίων και ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Απόφαση να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την δημιουργία μετωπικών διοδίων σε Μέστη και Αρδάνιο πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην πρόσφατη συνεδρίασή του, συντασσόμενο με πολλούς ακόμη φορείς και οργανώσεις που έχουν ήδη προσφύγει κατά της απόφασης να τοποθετηθούν και νέα διόδια κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί  ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και ζητούν από το ΣτΕ να ανασταλεί άμεσα η υπουργική απόφαση για τους νέους σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια να ακυρωθεί με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου. Τονίζουν ακόμη ότι η εν λόγω απόφαση δε συνοδεύεται από μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από την οποία να προκύπτουν οι επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων νέων σταθμών διοδίων στο περιβάλλον και η συμβατότητα τους με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού της κάθε νομαρχιακής περιφέρειας.

Όλο και περισσότεροι προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί  διοδίων στην Εγνατία Οδό. Ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες , οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ.