Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας  δήμου Ξάνθης από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

Ο  Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, με δράσεις και εκδηλώσεις που θα έχουν ως πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μία εβδομάδα γεμάτη με δράσεις και εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες. Tο βάδισμα, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών καθιστούν τις πόλεις καθαρότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο φιλικές.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι αφίσες με όλες τις δράσεις  και τους συμμετέχοντες και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση και διοργάνωση της δράσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας  του Δήμου Ξάνθης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου και περιλαμβάνει  περιπάτους στην παλιά πόλη, εκθέσεις ζωγραφικής παιδιών, παιχνίδια και δραστηριότητες ποδηλασίας για τους μικρούς ποδηλάτες καθώς επίσης και αθλητικές επιδείξεις.