Προφυλακιστέος κρίθηκε ο νεαρός που τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι συνομήλικο του

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του το μεσημέρι της Τρίτης, ο 21χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με μαχαίρι σε 22χρονο, το απόγευμα της Κυριακής σε οικοδομή της οδού Ομήρου, στην Ξάνθη.

Προφυλακιστέο έκριναν την Τρίτη το μεσημέρι ανακριτής και εισαγγελέας τον 21χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι σε νεαρό κατά την διάρκεια διαπληκτισμού με τον 47χρονο θείο του θύματος. Ο νεαρός κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει αλλά να προκαλέσει σωματική βλάβη, ότι δεν ήταν νηφάλιος την ώρα του περιστατικού καθώς και ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή με την οικογένεια του θύματος, με αφορμή ελιγμό που επιχείρησε με το αμάξι, στην πιλοτή της οικοδομής, σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή. Το θύμα είχε μπει ανάμεσα στο δράστη και τον 47χρονο θείο του, με τον οποίο είχε συμπλακεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τη μαχαιριά. Την υπεράσπιση του 21χρονου έχει αναλάβει ο δικηγόρος Χρήστος Σαρόγλου ενώ την οικογένεια του θύματος εκπροσωπεί ο Στέργιος Γιαλάογλου.

Ωστόσο ο κύριος Γιαλάογλου προχωρά ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας την ανησυχία του για την αδυναμία διαχείρισης του θυμού σε συνδυασμό με την έλλειψη φόβου επιβολής ποινής που θα μπορούσε να δράσει ανασταλτικά.

Στο δικαστήρια βρέθηκαν λιγοστοί φίλοι και η οικογένεια του δράση σε αντίθεση με την προηγούμενη μέρα, όταν απειλήθηκαν επεισόδια από εξαγριωμένα μέλη της οικογένειας του θύματος, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο δράστης και η αδερφή του θύματος κατοικούν στην ίδια οικοδομή, με διαφορά δύο ορόφων.