Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφοίτων της ΕΠΑΘ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφοίτων της ΕΠΑΘ με αφορμή διάφορες ανακοινώσεις που κινδυνολογούσαν για συρρίκνωση των σχολείων της μειονοτικής εκπαίδευσης με τους δεύτερους να προβαίνουν σε μια σκληρή ανακοίνωση στην τουρκική γλώσσα κατηγορώντας τους βουλευτές και τον ΣΥΡΙΖΑ για φίμωση. Κάτι φυσικά που δεν έμεινε αναπάντητο από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως σημειώνει αποδεικνύει έμπρακτα την προσοχή που δείχνει η κυβέρνηση κεντρικά και τοπικά για την αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Μπορεί τόσα χρόνια να υπήρχε μια σιωπηρή ανοχή στους αποφοίτους της ΕΠΑΘ κυρίως σε εκείνους που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν της απαραίτητη επάρκεια ωστόσο το καθεστώς αυτό επιχείρησε να σπάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί βουλευτές της Θράκης με αποτέλεσμα να δεχθούν μιαν αήθη επίθεση από τους ΕΠΑΘΙΤΕΣ που τους κατηγορούν για προσπάθεια φίμωσης. Μια ανακοίνωση φυσικά που εκδόθηκε μόνο στην τουρκική γλώσσα σαν το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης να μην αφορά στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας παρά μόνο στην μειονότητα.

Ωστόσο η ουσία φαίνεται πως για ορισμένους δεν είναι η αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης που θα βγάλει τα παιδιά ισότιμα στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας αλλά η διατήρηση ενός καθεστώτος που απλώς στοχεύει στην διαιώνιση μιας κατάστασης που βολεύει ορισμένους και αποδεδειγμένα λειτουργεί κατά των μαθητών της μειονότητας. Ένα θέμα που τόλμησαν να ανακινήσουν οι τοπικοί βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επί χρόνια ολόκληρα επικρατούσε μια περίεργη σιωπή. Όπως σιωπή βέβαια επικρατεί και σήμερα από τους υπόλοιπους κομματικούς χώρους τόσο για τους ΕΠΑΘΙΤΕΣ όσο και για την δίωξη του εκπαιδευτικού από το μειονοτικό σχολείο.