Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου καθώς μήνυση θα υποβάλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με την λειτουργία του το οποίο δεν υπηρετεί τον πλουραλισμό ως οφείλει.
Μπορεί το δημοτικό ραδιόφωνο να κοστίζει στους Ξανθιώτες 140.000 ευρώ το χρόνο ωστόσο φαίνεται πως το ποσό αυτό δεν υπηρετεί τον πλουραλισμό αλλά μόνο την προβολή της δημοτικής παράταξης. Ένα θέμα που φέρνει πλέον στην δικαιοσύνη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καταθέτοντας μήνυση κατά του προέδρου Μιχάλη Λομβαρδέα για παράβαση καθήκοντος.
Είναι γεγονός πως το δημοτικό ραδιόφωνο αποτελεί μια όαση στην ομοιομοφρία των ερτζιανών ως προς τις μουσικές επιλογές του ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα αντανακλάται και στην ενημέρωση αφού όπως καταγγέλθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί μόνο ως μέσο προβολής της δημοτικής παράταξης. Κάτι φυσικά που εγείρει σοβαρά ζητήματα με δεδομένη και την οικονομική στήριξη που τυγχάνει, η οποία μάλιστα δεν είναι καν ανταποδοτική αφού η διαφορά εσόδων και εξόδων είναι τεράστια.
Και όλα αυτά με την ανοχή του προέδρου ο οποίος μάλιστα δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ούτε την τεράστια επιχορήγηση ούτε την έλλειψη εσόδων ούτε φυσικά τον τρόπο λειτουργίας ως προς την ισότιμη προβολή όλων των δημοτικών παρατάξεων. Βέβαια μετά την μήνυση του Θανάση Ξυνίδη ο κύριος Λομβαρδέας θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη αφού αρνήθηκε να το πράξει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

