Ένταση στην οργανωτική των ΘΛΕ για τη συμμέτοχη ή μη στο πάρτυ που διοργανώνεται στην Κομοτηνή

Σε μείζον θέμα αναδείχθηκε τελικά η συμμετοχή ή μη συλλόγων της Ξάνθης στο πάρτυ που διοργανώνει στην Κομοτηνή ο σύλλογος Trellacademy.kom με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηναίων, ένα θέμα που απασχόλησε την οργανωτική επιτροπή των ΘΛΕ η οποία αποφάσισε να μην συμμετάσχει κανένας σύλλογος. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η αναφορά για ορισμένους συλλόγους που ζήτησαν απαλλαγή από το ΦΠΑ για έσοδα έως και 100.000 ευρώ.

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής των ΘΛΕ το απόγευμα της Τετάρτης με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή ή μη καρναβαλικών συλλόγων στις εκδηλώσεις Κom on Party του ερχόμενου Σαββάτου στην Κομοτηνή.  Η Επιτροπή αποφάσισε να μην λάβουν μέρος οι Σύλλογοι στις εκδηλώσεις, στις οποίες προσκάλεσαν οι Trellacademy.kom, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων στις ΘΛΕ, ενώ αποφασίστηκε επίσης σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει και σχετική προσθήκη στον κανονισμό του Καρναβαλιού που να προβλέπει αυτές τις περιπτώσεις.

Οι Trellacademy από την πλευρά τους ανέφεραν ότι δεν έχουν σαν στόχο να ανταγωνιστούν το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο στηρίζουν ενεργά εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή τους. Σημείωσαν ότι έκαναν το αίτημά τους επίσημο, λόγω της εμπλοκής του Δήμου Κομοτηνής και ότι χαίρονται για τη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και ότι με δική τους πρωτοβουλία το ΚΤΕΛ Κομοτηνής φροντίζει εδώ και χρόνια να υπάρχουν 24ωρα δρομολόγια για το Καρναβάλι της Ξάνθης που πέρυσι έφτασαν στον αριθμό των 68. Οι Βάτραχοι στήριξαν τους καρναβαλιστές από την Κομοτηνή ενώ άφησαν  αιχμές για την περίπτωση του Ωραιόκαστρου, λέγοντας πως για το καρναβάλι εκείνο, ο Δήμος προτρέπει να εγκαταλειφθεί η Μεγάλη Παιδική Παρέλαση για να βρεθούν κάποιοι στο Ωραιόκαστρο και ανέφεραν ότι δεν βλέπουν κάποια διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Τελικά απόφαση της επιτροπής είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα οι σύλλογοι ωστόσο κανείς δεν εμποδίζει τα μέλη να πάρουν μέρος στο πάρτυ που διοργανώνεται εάν το επιθυμούν.

Απαλλαγή ΦΠΑ για έσοδα έως 100.000 ευρώ ζήτησαν σύλλογοι σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην οργανωτική των ΘΛΕ

Ωστόσο πέρα από το θέμα αυτό εντύπωση προκάλεσαν οι αιχμές για Συλλόγους γενικά από τον Πρόεδρο που σημείωσε πως όταν πήγε στην Εφορία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, ο Έφορος του επέδειξε αιτήματα Συλλόγων που ζητούσαν απαλλαγή από το ΦΠΑ ύψους 80 ή 100 χιλιάδων ευρώ ! Η αναφορά έγινε γιατί νωρίτερα ο Α. Ιντζές αναφερόταν σε έσοδα συλλόγων από τις Γιορτές Παλιάς που χρησιμοποιούνται στις ΘΛΕ λέγοντας για «κέρδη 5, 10, 50 ή 100 χιλιάδων ευρώ».  Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συλλόγων που ζήτησαν να μην ακούγονται τέτοια νούμερα δημόσια με τον Πασχάλη Λύρατζη ωστόσο να αναφέρει ότι δεν ακούστηκαν τυχαία αλλά υπάρχουν έγγραφα.