Στο πλευρό του Nιχατ Xοτσικα η ΟΙΕΛΕ και η ΣΙΕΛΒΕ

Στήριξη στον Νιχάτ Χότσικα έδωσε το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ ο οποίος απολύθηκε από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης κατά παράβαση της νομοθεσίας. Ένα θέμα που απασχόλησε τόσο την κοινή γνώμη όσο και την δικαιοσύνη η οποία διέταξε την επιστροφή του εκπαιδευτικού στη θέση του.

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τετάρτη το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ το οποίο παραχώρησε συνέντευξη τύπου για την παράνομη απόλυση του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης ο οποίος γύρισε και πάλι στη θέση του μετά από δικαστική απόφαση, χωρίς όμως να του καταβάλλεται ο μισθός του. Μάλιστα όπως σημείωσε ο κύριος Κουρουτός η ομοσπονδία προσέφυγε και στα Ευρωπαϊκά συνδικάτα αφού εδώ υπάρχει παραβίαση και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς το μειονοτικό σχολείο πως δεν ανεχθεί την παραβίαση του νόμου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΙΕΛΒΕ σημείωσε πως ο νόμος είναι σαφής ενώ οι ισχυρισμοί του σχολείου περί διατάραξης του εκπαιδευτικού κλίματος δεν αποδείχθηκε ποτέ ενώ ακόμη και σήμερα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο μάρτυρας του σχολείου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Μάλιστα όπως σημείωσε κλείνοντας ο κύριος Βουρκούδης ήδη ο κύριος Χότσικα παρά τις πιέσεις που του ασκούνται βρίσκεται στην τάξη προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά και τις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της στάσης του σχολείου.