Θ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Δεν μπορούμε να παίζουμε με την ναυαρχίδα των εκδηλώσεων που τονώνει την τοπική οικονομία

Μπορεί οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές να βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία αλλά το Κέντρο Πολιτισμού μάλλον δεν το αντιλαμβάνεται αφού ήδη μπήκαμε στον Φεβρουάριο και ακόμη δεν υπάρχει κανένα φως ως προς το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ένα θέμα που προκαλεί την αντίδραση και του επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Θανάση Ξυνίδη ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορούμε να παίζουμε με την ναυαρχίδα των εκδηλώσεων που τονώνει την τοπική οικονομία.

Οι θρακικές λαογραφικές γιορτές είναι η ναυαρχίδα των εκδηλώσεων  που τονώνει την τοπική οικονομία και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτήν τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης αναφορικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Κέντρου Πολιτισμού  να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού αν και υπολείπονται μόλις τέσσερις εβδομάδες από την κορύφωση των εκδηλώσεων.

Κάτι ωστόσο που μάλλον δεν αντιλαμβάνονται στο Κέντρο Πολιτισμού, δηλαδή πως το Ξανθιώτικο Καρναβάλι δεν αφορά μόνο στην Ξάνθη αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και των Βαλκανίων, κάτι που θυμούνται μάλλον μόνο όταν είναι να ποζάρουν μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. Η καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση του προγράμματος σίγουρα αντανακλά στον ίδιο τον θεσμό αφού όσοι ενδιαφέρονται να εκδράμουν στις περιοχές που έχουν καρναβάλι έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους στην οποία βαρύνουσα σημασία έχει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Εκτός πια κι αν επενδύουμε μόνο στην τελευταία Κυριακή για την προσέκλυση επισκεπτών, που έτσι κι αλλιώς θα έρθουν, οπότε καθίστανται άνευ ουσίας όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις. Κάτι στο οποία θα πρέπει να απαντήσει το Κέντρο Πολιτισμού το οποίο μάλλον έχει αλλάξει την πολιτική.