…ο Δήμος Ξάνθης που μπορεί να φιγουράριζε

…ο Δήμος Ξάνθης που μπορεί να φιγουράριζε σε μερικές δεκάδες ανθρώπους παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που μπορεί να έκανε το χατίρι των φίλων του και έστησε την εξέδρα στην πλατεία ωστόσο δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για έναν άλλο σύλλογο. Ο λόγος για το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το οποίο όχι μόνο άφησε να παλεύει μόνο του στην Γειτονιά του Άη Βασίλη αλλά έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δυναμιτίσει την προσπάθεια. Προσέλαβε τα ξωτικά που ήταν εθελοντικά στην Γειτονιά και έτσι το σπιτάκι έμενε άδειο.

Παρεπιπτόντως είναι τα ίδια ξωτικά που ήταν και στο ψηφοδέλτιό του. Οργάνωσε το άναμμα του δέντρου μια ημέρα πριν την έναρξη της γειτονιάς του Άη Βασίλη. Όποιες εκδηλώσεις έκανε τις έκανε στην πλατεία και όχι στον χώρο του διοικητηρίου. Άραγε ποιον έβλαψε; Το Λύκειο ή τους ανθρώπους που εάν μαζευόταν χρήματα θα λάμβαναν κάποια βοήθεια; Το Λύκειο ή την Ξάνθη αφού οι διοργανωτές είναι προβληματισμένοι για την συνέχιση του θεσμού; Εκτός κι αν στόχος του Δήμου είναι η διοργάνωση να φύγει από τα χέρια του Λυκείου και να περάσει στην ευνοημένο του σύλλογο τον οποίο αβαντάρει πολλαπλώς και μάλιστα χωρίς αυτός να έχει να παρουσιάσει κανένα έργο πόσο μάλλον όταν υβρίζει την λέξη πολιτισμός.

Είναι καιρός λοιπόν ο δήμος να απολογηθεί γιατί δέχθηκε την φιέστα στην πλατεία ευνοώντας συγκεκριμένα κυκλώματα και υπονομεύοντας το Λύκειο που αν μη τι άλλο υπηρετεί πιστά τον τόπο και τον πολιτισμό. Τα αστειάκια και οι ανοχές τέλος. Τα πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει κι αυτή η δημοτική αρχή θα πρέπει να απολογηθεί ενώπιον των δημοτών της.