Εικόνες ντροπής στο μουσικό σχολείο Ξάνθης

Όνειδος αποτελεί πραγματικά το μουσικό σχολείο Ξάνθης αφού όπως αποδεικνύουν και τα πλάνα της κάμερας του Καναλιού 6 οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται πλέον να λειτουργήσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί συνεχώς επιδεινώνονται.

Με όσα λόγια κι αν επιχειρήσει να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο Μουσικό σχολείο της Ξάνθης θα αποτύχει να αποτυπώσει την πραγματικότητα όπως αυτή καταγράφεται στην κάμερα του Καναλιού 6. Συνθήκες επιεικώς απαράδεκτες και κυρίως όνειδος για τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας που επιτρέπουν να διεξάγεται η μαθησιακή διαδικασία σε αυτό το σχολικό περιβάλλον μεταθέτοντας απλώς το πρόβλημα στο μέλλον και αδυνατώντας να δώσουν απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πραγματικό χαστούκι οι εικόνες που καταγράφηκαν για την εμπλεκόμενη τοπική αυτοδιοίκηση που ακόμη συζητά το πού θα ανεγερθεί το νέο σχολείο, ένα θέμα που πραγματικά έχει καταντήσει σαπουνόπερα χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσα επεισόδια ακόμη θα γραφούν. Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι πως τις συνέπειες αυτής της στάσης τις πληρώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι σε λίγο θα αναγκαστούν να αφήσουν τα βιβλία και να πιάσουν το μυστρί προκειμένου οι αίθουσες να μην είναι επικίνδυνες.