Στα ψηφοδέλτια της νέας δημοκρατίας ο Μιχάλης Πουσπουρίκας συμφώνα με δημοσίευμα της καθημερινής

Στα πολιτικά πρόσωπα που κλειδώνουν για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι και αυτό του Μιχάλη Πουσπουρίκα όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής η οποία θεωρείται μια έγκυρα πληροφορημένη εφημερίδα σε ότι αφορά στα τεκταινόμενα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρότι η συζήτηση και η παραφιλολογία γύρω από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ξάνθη όταν γίνουν εκλογές, αναφέρει διάφορα άλλα ονόματα, δημοσίευμα της Καθημερινής κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρείται από τη νέα ηγεσία σε νέα πρόσωπα, ο 40χρονος οικονομολόγος  από την Ξάνθη φέρεται να είναι από τα πρόσωπα που «κλειδώνουν» για το ψηφοδέλτιο του κόμματος Στο δημοσίευμα το όνομα του Μιχάλη Πουσπουρίκα αναφέρεται μαζί με αυτό του 35χρονου Κομοτηναίου Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Γραβάνη που εμφανίζεται να στελεχώνει το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης αλλά και της 30χρονης Χρυσής Μπαχαρίδου από την Ορεστιάδα, που είναι γνωστό ότι θα είναι επίσης υποψήφια στον Έβρο.

Οι προσβάσεις του Μιχάλη Πουσπουρίκα στο κόμμα της ΝΔ είναι γνωστές από την εποχή της σταδιοδρομίας του στην ΟΝΝΕΔ αλλά δεν έχει πιστωθεί σε κάποια από τις ομάδες του κόμματος, κοντά ή μακριά στη νέα ηγεσία, παρότι είχε βρεθεί ανοιχτά στους υποστηρικτές του Κ. Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την επιτροπή που οργάνωσε το συνέδριο της νεολαίας του κόμματος. η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία του κόμματος. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε νέους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα. Είχε προηγηθεί, μία περιπου εβδομάδα πριν, η τοποθέτηση του στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, όπου ζήτησε από την νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή.

Η επανάληψη, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα της συγκεκριμένης πρόθεσης, δείχνει πως το αίτημα της ηλικιακής ανανέωσης των ψηφοδελτίων δεν είναι κάποια φωτοβολίδα της στιγμής, αλλά μία από τις προτεραιότητες του προέδρου της ΝΔ, που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, οι στενοί συνεργάτες του έχουν ήδη αρχίσει την αναζήτηση νέων ανθρώπων που θα είναι στις εκλογικές λίστες. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς, η νοοτροπία δεν είναι να γίνει κάτι τέτοιο με ποσοτικά κριτήρια, αλλά με ποιοτικά, όπως η επαγγελματική διαδρομή και η αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε μιλώντας στην επανιδρυθείσα νεολαία του κόμματος του, «αντικατέστησε» πολλές αναφορές την λέξη ΟΝΝΕΔ, με αναφορές στην νέα γενιά συλλήβδην, κάτι που σημαίνει πως η αναζήτηση δεν γίνεται μόνο μέσα από το κομματικό φυτώριο, αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν ως προαπαιτούμενο «κομματικά ένσημα». Αυτό ωστόσο όπως λένε πηγές της Πειραιώς παρουσιάζει μία δυσκολία, αφού άνθρωποι με διαπιστευτήρια, δείχνουν μία επιφυλακτικότητα στο να μπουν στην διαδικασία να είναι υποψήφιοι σε εκλογές. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρεπει να κερδηθεί στο εγγύς μέλλον.Στο πλαίσιο αυτό η αναζήτηση στελέχωσης των ψηφοδελτίων που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί και θα έχει πολλά ακόμα στάδια. Υπάρχουν ωστόσο πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» για τις επόμενες λίστες.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η διαρροή από την Νέα Δημοκρατία των ονομάτων που φαίνεται να έχουν κλειδώσει για τις επόμενες λίστες μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Πουσπουρίκας. Πάντως από την πλευρά του ίδιου δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα και ούτε έχει εκδηλώσει πρόθεση για να δραστηριοποιηθεί ή όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή.