ΕΒΕ: Οι δαπάνες του φορέα-κωμωδία και τα ταξιδάκια της καριόκας!

Επιμελητήριο Ξάνθης: Οι δαπάνες του φορέα-κωμωδία  και τα ταξιδάκια της καριόκας ! Ο επιχειρηματίας της Ξάνθης χρεώνεται σε κάθε εθνική γιορτή για να καταθέτει στεφάνι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθ’ υπερβολή του πρωτοκόλλου. Οι δαπάνες του Επιμελητηρίου είναι χαρακτηριστικές της μεγάλης συμβολής του στην επιχειρηματικότητα της περιοχής. Δαπάνες δημοσίων σχέσεων, καφέδες, βουτήματα ακόμη και επαγγελματική τσάντα, μονοπωλούν τα έξοδα αλλά και φυσικά ταξίδια και βόλτες.

Αμοιβές σε δικηγόρους για το 12 % (λες και χρειάζεται προετοιμασία για ένα πολιτικό ζήτημα) αλλά και οι απίστευτες δαπάνες που έγιναν για την τοπική έκθεση, όπου πληρώθηκε η «βιντεοσκόπηση» και δόθηκαν τεράστια ποσά για συναυλίες κλπ με πρόσχημα την καριόκα που θα έμπαινε στο ρεκόρ Γκίνες, ενώ ποτέ δεν είχε υποβληθεί αίτηση και κορόιδευαν την κοινωνία και τους επιχειρηματίες.  Κανείς δεν κατάλαβε γιατί χρεώθηκαν με όλα αυτά τα χρήματα τα μέλη του ΕΒΕ, ώστε να κάνει άλλη μια φιέστα μεταξύ συγγενών και φίλων ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και ταξίδια στην Αρχαία Ολυμπία πολυμελών και πολυτελών αποστολών που θα προωθούσαν την,… καριόκα αλλά συναντούσαν τους έκπτωτους μονάρχες και έκαναν δημόσιες σχέσεις. Ένα ταξίδι της φαιδρότητας και της κιτσαρίας

Γενικότερα δαπάνες και δραστηριότητες χωρίς αντίκρυσμα δαπάνες συντήρησης κτιρίου και μηδενική παραγωγή έργου για τους επιχειρηματίες παρά μόνο πληρωμές από τους πόρους του ΕΒΕ και των προγραμμάτων για τα φιλικά ΜΜΕ και τους ημετέρους. Ενώ παραμένει άγνωστο γιατί ποτέ δεν έχει γίνει δημόσια λογοδοσία για τις δαπάνες προβολής στα προγράμματα που χειρίστηκε το ΕΒΕ και παραμένουν σκοτεινά και κρυμμένα.

Ένας φορέας που καταρρέει και εκφυλίζεται κάθε μέρα και περισσότερο. Ένας φορέας που εξυπηρετεί τις δημόσιες σχέσεις του Προέδρου και τα ταξιδάκια των μελών ου Δ.Σ. Ένας φορέας χωρίς αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή, ένα μαγαζάκι του Μωραΐτη. Αυτό είναι το Επιμελητήριο, ένας φορέας-κωμωδία !