Κορονοϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (video)

Το τρίτο πρόκειται για ταξιδιώτη που βρέθηκε πρόσφατα στην Ιταλία

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου εκτός από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, της 38χρονης και του παιδιού της, βρέθηκε και τρίτο κρούσμα, στην Αθήνα.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Όπως ανέφερε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια, ακυρώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, υπό τον φόβο μετάδοσης της νόσου.

Ως εκ τούτου, καρναβάλια που αποτελούν ετήσιους θεσμούς, δεν θα πραγματοποιηθούν. Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, το Μοσχάτο κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί της 38χρονης διαπιστώθηκε ότι φέρει ελαφρά συμπτώματα του ιού την Πέμπτη και νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ. Το παιδί είχε πάει στο σχολείο του κανονικά την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και έτσι, για προληπτικούς λόγους, το σχολείο του, το   το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, είναι κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

altsantiri.gr