Εορτάστηκε το Αργυρό Ιωβηλαίο (25 χρόνια Αρχιεροσύνης) του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην Ξάνθη

Με την πρέπουσα  μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 το Αργυρό Ιωβηλαίο (25 χρόνια Αρχιεροσύνης) του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην Ξάνθη.

Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας  συλλειτουργούντων του Αγίων Αρχιερέων Μητροπολιτών από την Θράκη που ήταν οι εξής: ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη του Μητροπολίτη Τριπόλεως της Λιβύης Θεοφύλακτο.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης π.Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο  ηγούμενος της μονής Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας π. Άνθιμος Κωσταράκης και ο πατέρας Ιωακείμ.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία των ιεροψαλτών Ξάνθης υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Ιωάννη Κατσούλη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους και μίλησε για την πορεία των 25 χρονών στο πηδάλιο της Μητροπόλεως Ξάνθης.