Πρόσληψη 61 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων στην Κομοτηνή για την στελέχωση του έργου κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στο νομό Ροδόπης

Ημερίδα απασχόλησης διοργανώνει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Kκατασκευαστική Eεταιρία “ΑΒΑΞ”, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, προκειμένου να στελεχωθεί το έργο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στο νομό Ροδόπης. Σύμφωνα με στελέχη της κατασκευαστικής, «η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν να απευθυνθεί η εταιρεία στον επίσημο φορέα του κράτους ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερώσει τοπικά για τις ανάγκες της, με απώτερο σκοπό, καλύπτοντας τις ανάγκες με εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή, να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική απασχόληση. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρίας, θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους, θα παραλάβουν τα βιογραφικά σημειώματά τους και θα προχωρήσουν σε συνεντεύξεις με τους υποψήφιους, ώστε να επιλεγούν οι πλέον κατάλληλοι για τις αντίστοιχες θέσεις. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή και των προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών υπηρεσιακών φορέων.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

• 10 θέσεις ηλεκτροσυγκολλητών

• 5 θέσεις χειριστών χωματουργικών μηχανημάτων δομικών ερπυστριοφόρων

• 10 θέσεις χειριστών γερανοφόρων μηχανημάτων • 6 θέσεις μονωτών οικοδομικών υλικών

• 4 θέσεις μηχανικών

• 20 θέσεις ανειδίκευτων εργατών

• 2 θέσεις εργοδηγών

• 4 θέσεις υπαλλήλων γραφείου

ΤΟ ΕΡΓΟ IBG

Η Αβαξ έχει υπογράψει με την εταιρεία ICGB στη Σόφια της Βουλγαρίας την σύμβαση για την κατασκευή του Έργου “Μελέτη, προμήθεια υλικών και κατασκευή αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδα – Βουλγαρία (Έργο IGB)”, ύψους 145 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο έργο υψηλής σημασίας, καθώς ο αγωγός IGB θα συνδέσει τον υφιστάμενο εθνικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κομοτηνή και το ελληνικό τμήμα του αγωγού Trans Adriatic (TAP), με τον υπάρχοντα αγωγό μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου κοντά στη Βουλγαρική πόλη της Stara Zagora. Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα.