Νέος διοικητής του Δ’ Σ’Σ’ ο υποστράτηγος Άγγελος Ιλαριδης

Τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιήθηκε η προαγωγή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση σε Αρχηγό ΓΕΣ. Τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης ο οποίος διατηρεί και την Διοίκηση της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Διδυμότειχο. Ο υποστράτηγος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Έβρου καθώς κατά το παρελθόν βρισκόταν στην θέση του Ταξίαρχου Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Σουφλί. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναφέρει τα εξής :

Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στην τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχου και υποστρατήγων, μετά την πρόσφατη απόφαση του για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε τις εξής τοποθετήσεις:

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα (ΑΜ: 44978), ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Υπαρχηγός ΓΕΣ.

(2) Τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα (ΑΜ: 44982), ως Διοικητή 1ης Στρατιάς μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Διοικητής Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

(3) Τον Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα (ΑΜ: 45600), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ.

(4) Τον Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη (ΑΜ: 45676), ως Διοικητής Δ΄ ΣΣ μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Διοικητής XVI Μ/Κ ΜΠ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1) Τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ (ΑΜ:1799), ως Αρχηγό Στόλου.