Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ Ι. Καμαριδης : «Όταν η ανικανότητα συναρτάει το θράσος τότε γεννιέται το ψέμα»

Ανακοίνωση Δημαρχοπουλου  με καταγγελίες εναντίον του πρόεδρου της ΔΕΥΑΞ με αφορμή την συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου

Με καταγγελτικό ύφος η παράταξη Δήμος Πρότυπο με  επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλος  με ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο θα πούμε το νερό νεράκι, επιτίθεται στον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης Ιπποκρατη Καμαρίδη κατηγορώντας τον  μεταξύ άλλων για φίμωση με αφορμή την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ της 26ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης απαντάει στην επίθεση της παράταξης Δημαρχόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η ανικανότητα συναντάει το θράσος τότε γεννιέται το ψέμα.

Μία επεισοδιακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ έλαβε χώρα την Παρασκευή με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση  η παράταξη «Δήμος Πρότυπο» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο καταγγέλλοντας τον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ότι προσπαθεί να επιβάλλει φίμωση. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω ανακοίνωση υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι με αφορμή το  θέμα της αποδοχής απόφασης της ΔΕΥΑ Νέστου, που αφορά τον τρόπο τιμολόγησης του παρεχόμενου νερού για την υδροδότηση της Ξάνθης, αλλά και την αποδοχή αποπληρωμής,  οι συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνουν την ΔΕΥΑΞ και τελικά τους ίδιους τους δημότες ετησίως με το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον προταθέντα διακανονισμό για το 2020 με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου ».

Επίσης στην εν λόγω ανακοίνωση  η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου της Ξάνθης αναφέρει ότι με στόχο  να μην ακουστούν τα πραγματικά γεγονότα για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Νέστου, ο κ. Καμαρίδης λειτούργησε με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφού δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρίνου Σδρέβανου στη συνεδρίαση, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες ότι το τακτικό μέλος δεν ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ απαντώντας στην εν λόγω ανακοίνωση είπε  χαρακτηριστικά ότι όταν η ανικανότητα συναντάει το θράσος τότε γεννιέται το ψέμα.  Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης καλεί τους δημότες να είναι προσηλωμένοι και να μην δέχονται αβασάνιστα την παραπληροφόρηση και το ψέμα.