Διήμερες εκδηλώσεις τη δευτέρα 2 και την τρίτη 3 Δεκεμβρίου από το σωματείο ΑΜΕΑ ΠΕ Ξάνθης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής,  το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, θα πραγματοποιήσει διήμερες εκδηλώσεις τη Δευτέρα  2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καλεί όλους τους ξανθιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει επ’ ευκαιρίας  της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στο κλειστό αθλητικό κέντρο ‘Φ.Αμοιρίδης’ θα πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ σε αμαξίδιο .

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ώστε να την παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν και να ζήσουν αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης θα παρουσιαστεί μια μοναδική εκδήλωση με τραγούδι, αφήγηση, θέατρο κτλ από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  εορτάζεται κάθε 3 του Δεκέμβρη και θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.