Οι μαθητές με γονείς και διδάσκοντες του μουσικού σχολείου Ξάνθης ένωσαν τις φωνές τους με τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία της χώρας

Κινητοποίηση και πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης το οποίο συμμετείχε στην πανελλήνια κινητοποίηση των μουσικών  και Καλλιτεχνικών σχολείων όλης της χώρας με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων τους και την απαίτηση να λυθούν άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Με το δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν τα μουσικά σχολεία όλης της χώρας το πρωί της Πέμπτης   για να δηλώσουν και παράλληλα να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εδώ και χρόνια δεν βρίσκουν ακόμη λύση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι φοιτούντες στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης , με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Μουσικού σχολείου της Ξάνθης, διοργάνωσε την πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και αμέσως μετά ακολούθησε μουσική συναυλία στην κεντρική πλατεία. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ένωσαν τις φωνές τους με τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία της χώρας και διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες  διδασκαλίας, επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και φυσικά άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές μουσικών μαθημάτων.