Κατασκήνωση για ΑΜΕΑ στο στρατόπεδο «αναλογιδη» και καταφύγιο αδέσποτων στην Σταυρούπολη δρομολογεί ο δήμος Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου του στρατοπέδου Αναλογίδη στην Σταυρούπολη Ξάνθης  από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την μετατροπή του σε κατασκήνωση παιδιών με αναπηρία. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ για το συγκεκριμένο θέμα  τόνισε ότι κύριο μέλημα της δημοτική αρχής είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με εξωστρέφεια και με στόχο  να γίνει πόλος έλξης η εν λόγω περιοχή.

Ενώ δεν έχουν κοπάσει οι φήμες περί μετατροπής του στρατοπέδου Αναλογίδη σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών, ο Δήμος Ξάνθης  έχει κινήσεις τις ανάλογες διαδικασίες  για την παραχώρηση του χώρου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την μετατροπή του σε κατασκήνωση παιδιών με αναπηρία.

Αναφορικά με την πρόταση ου τοπικού συμβουλίου Σταυρούπολης  για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Σταυρούπολη, ο Δήμαρχος Ξάνθης  σημείωσε ότι και αυτό ισχύει ενώ πρόσθεσε ότι στόχος  του Δήμου εκτός από το κυνοκομείο της Ξάνθης είναι και αυτός.  Θα ερευνηθούν τα μεγέθη του κόστους και ίσως να μην χρειάζεται καν ένταξη. Και σημείωσε τέλος ο κ. Τσέπελης ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα αδέσποτα, τα οποία θα προστατεύσουμε με κάθε ευαισθησία.