Σέρρες: Συνεληφθησαν δυο εφοριακοί και μια λογίστρια, την πέμπτη οδηγούνται στον ανακριτή

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου  στις Σέρρες δύο υπάλληλοι Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Σερρών (εφοριακοί) και μια λογίστρια. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία απαιτήθηκε το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ για διευθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων. Η ιδιώτης συνελήφθη μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού και ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπαλλήλων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και εκβίασης.

Εντωμεταξύ   στον ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι  δύο υπάλληλοι της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Σερρών και η λογίστρια. Η  καταγγελία έγινε από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πελάτη της λογίστριας, που ισχυρίζεται ότι του ζητούσαν χρήματα για να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες και πρόστιμα που αφορούσαν φορολογικό έλεγχο του οικονομικού έτους 2013 για συναλλαγές στον τραπεζικό του λογαριασμό ως ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τον πολιορκούσαν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα, η φορολογική επιβάρυνση λόγω και κάποιων προσαυξήσεων έφτανε τις 46.000 ευρώ και ύστερα από διαπραγματεύσεις απαιτήθηκε το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ για διευθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων. Η λογίστρια συνελήφθη μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού κι ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπαλλήλων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση για εγκληματική ομάδα, δωροληψία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και εκβίαση κι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Και οι τρεις τελούν υπό κράτηση μέχρι αύριο, που θα απολογηθούν στον ανακριτή.