Παράταση συμβάσεων ζητούν οι δασεργάτες θέλουμε δουλεία και όχι ανεργία και συμβάσεις στην δασοπροστασία

Με το σύνθημα μόνιμες δουλειές για να μην χαθούν δάση και ζωές οι 34 υπάλληλοι του δασαρχείου της Σταυρούπολης και της Ξάνθης προχώρησαν σε κινητοποιήσεις το πρωί της τετάρτης. ενώπιον της ολοκλήρωσης των συμβάσεών τους στα τέλη του Νοεμβρίου, οι υπάλληλοι του δασαρχείου  ζητούν την  ανανέωση των συμβάσεων τους ώστε να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Οι 34 δασεργάτες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις το πρωί της Τέταρτης  έξω από εργατικό κέντρο της Ξάνθης με  κύριο αίτημά τους  να μην ολοκληρωθεί η σύμβαση απασχόλησης δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και ουσιαστικές ανάγκες στη δασοπροστασία, τον καθαρισμό και την πρόληψη πυρκαγιών. Οι δασεργάτες ζητούν νέα παράταση των συμβάσεών τους ή μονιμοποίηση, ώστε να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Οι υπάλληλοι του δασαρχείου τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τα αιτήματά τους να εισακουστούν και να ικανοποιηθούν από τους αρμόδιους. Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ στήριξε τους συμβασιούχους δασεργάτες των Δασαρχείων Ξάνθης και Σταυρούπολης που συγκεντρωθήκαν το πρωί  της Τετάρτης έξω από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας  της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.

Να τονίσουμε ότι οι υπάλληλοι του δασαρχείου Σταυρούπολης επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο όπως τον καθαρισμό στον ορεινό όγκο, τη διάνοιξη μονοπατιών, το φυτώριο στην Καλλιθέα, φροντίζουν τις ταΐστρες για τα όρνεα ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και συμβάλουν καθοριστικά στην πρόληψη από δασικές πυρκαγιές.