Δώρο για τους μικρούς δημότες επεφύλαξε ο δήμος Αβδήρων με την έγκριση της χρηματοδότησης για οκτώ παιδικές χαρές

Το καλύτερο δώρο επεφύλαξε ο Δήμος Αβδήρων λίγο πριν τα χριστούγεννα για τους μικρούς του δημότες αφού ήδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για 8 παιδικές χαρές σε όλη σχεδόν την επικράτειά του.

Αμεσα θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης οκτώ παιδικών χαρών στους οικισμούς του ο Δήμος Αβδήρων μετά την έγκριση της χρηματοδότησης για την προμήθεια και τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων, με στόχο τη συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι παιδικές χαρές θα προσαρμοστούν στη σχετική νομοθεσία και θα λάβουν πιστοποίηση καταλληλότητας λειτουργίας από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.

Να σημειώσουμε ότι μετά το ατύχημα σε παιδική χαρά και από το 2014 η νομοθεσία για τους χώρους παιχνιδιού των παιδιών άλλαξε και έτσι όλες οι παιδικές χαρές έκλεισαν προκειμένου να προμηθευτούν πιστοποιημένα όργανα και να προσαρμοστούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την πιστοποίησή τους. Ένα θέμα που δυστυχώς χρονίζει με αποτέλεσμα τα παιδιά ειδικότερα των πόλεων να μην έχουν μια διέξοδο αφού οι ρυθμοί με τις οποίες ανοίγουν εκ νέου οι χώροι συγκρίνονται με αυτούς της χελώνας.