Παράσταση στα πλαίσια της γιορτής για το «πολυτεχνείο» στο 7ο γυμνάσια Ξάνθης για να μη χαθεί η ιστορική μνήμη

Μια προσεγμένη παράσταση στα πλαίσια της γιορτής για το «πολυτεχνείο» οργανώθηκε με μεράκι και παρουσιάστηκε το πρωί της 15ης Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Γυμνάσιο Ξάνθης από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης Στέλλα Δενδηλιάρη και Βέτα Ιωακειμίδου , αφιέρωσαν  ώρες δημιουργικής εργασίας μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου και παρουσίασαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα στους συμμαθητές τους και στους γονείς που παραβρέθηκαν στην γιορτή που διοργάνωσαν τιμώντας την 46η γιορτή μνήμης για το Πολυτεχνείο. Η παράσταση περιλάμβανε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Τα γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή και το ποίημα «Φοβάμαι» του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς επίσης και  οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα  ώστε να γίνει ένας συγκερασμός του λογοτεχνικού κειμένου μαζί με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν .

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στις εκπαιδευτικούς διότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, κατάφεραν να αποδείξουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο εντός της αίθουσας αλλά προχωράει ακόμη πιο πέρα για να μετουσιωθεί  πλέον σε παιδαγωγική, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη.