Διήμερη νομική πληροφόρηση για εργαζόμενους και ανέργους σε συνδιοργανωση ΑΔΕΔΥ ΕΥΚ και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Μια σημαντική εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους  και αφορά εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, διοργανώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ξάνθη από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού. Επιπλέον οι συχνές και αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, δημιούργησαν σύγχυση και ασάφεια στους πολίτες για ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα όπως η συνταξιοδότηση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.  Στο πλαίσιο αυτό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της  ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και το Ινστιτούτο  Εργασίας/ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 18:00 το απόγευμα θα γίνει ημερίδα με εισηγήσεις νομικών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τις πρόσφατες αλλαγές στην ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 11:00 – 17:00 θα υπάρχει εξατομικευμένη πληροφόρηση ενδιαφερομένων για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, μέσω κατ’ ιδίαν συζήτησης με εργατολόγους.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης.