Τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε alpha bank και δικαστικό μέγαρο το πρωί της πέμπτης στην Ξάνθη

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη της Ξάνθης όταν άγνωστος τηλεφώνησε για τοποθέτηση βόμβας στο υποκατάστημα  της ALPHA BANK επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και Σμύρνης γωνία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκκένωσαν την περιοχή για να πραγματοποιηθεί η αστυνομική επιχείρηση και ο  έλεγχος του κτιρίου. Λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμη τηλεφώνημα προειδοποιούσε για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο ενώ όπως αποδείχθηκε και στις δυο περιπτώσεις  επρόκειτο για φάρσα.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης  και προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο υποκατάστημα της ALPHA BANK  επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και Σμύρνης γωνία. Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών. Οι αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου  που είναι ειδικευμένος στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών ήλεγξαν τον χώρο και πραγματοποιήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να μην εντοπιστεί κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός και να επιστρέψει στην κανονικότητα η λειτουργία του τραπεζικού υποκαταστήματος.

Εντωμεταξύ λίγη ώρα αργότερα  ένα ακόμη τηλεφώνημα αγνώστου προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας αυτή την φορά στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, που και πάλι όμως αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα αφού οι έρευνες των αστυνομικών δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο στον χώρο του δικαστικού μεγάρου.

Λήξη λοιπόν συναγερμού από την ελληνική αστυνομία που ωστόσο δημιουργεί ερωτήματα για την αρρωστημένη πρόθεση ανεύθυνων να κινητοποιούν άνευ λόγου τις αστυνομικές δυνάμεις και να πανικοβάλλουν τους πολίτες.