Χ. Μεντιζης« Το Π.Γ.Ν.Α αυτήν την στιγμή είναι στην χειρότερη κατάσταση»

«Το νοσοκομείο αυτήν την στιγμή είναι στην χειρότερη κατάσταση,» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος των εργαζομένων (Σ.Υ.Κ.Ν.Ε)Χριστόδουλος Μεντίζης .
Όπως εξήγησε: «οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού έχει οδηγήσει την διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει την απόφαση να λειτουργεί καθημερινά τέσσερις αίθουσες χειρουργείων ,ενώ θα μπορούσε με το ανάλογο προσωπικό να λειτουργήσει εννιά αίθουσες και η λίστα των ασθενών να μην παρατείνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό χρονικά προς τα πίσω.»

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες γιατί παρά το ότι γηράσκει σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν υπάρχει ανανέωση ,χάσαμε συναδέλφους με τις συνταξιοδοτήσεις και δεν έχει επιστρέψει ούτε το 30% ,» είπε ο κ. Μεντίζης, υπογραμμίζοντας πως «οι νέοι συνάδελφοι που έχουν έλθει στο νοσοκομείο είναι με ελαστικές μορφές εργασίας .»

Αυτό το νοσοκομείο όπως είπε ο κ. Μεντίζης χρειάζεται δυο βασικά πράγματα .To πρώτο είναι: η ενίσχυση του προϋπολογισμού και η συντήρηση του -γιατί γκρεμίζεται στην κυριολεξία- και το δεύτερο η ανανέωση του εξοπλισμού .

«Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού σε ότι αφορά το υγειονομικό υλικό για τους δυο μήνες που μας απομένουν είναι 16.000 ευρώ όταν εμείς χρειαζόμαστε περίπου ένα εκατομμύριο για να βγάλουμε όλες τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν με τα εργαστήρια, με τα χειρουργεία και όλα τα υπόλοιπα που έχει επωμισθεί το νοσοκομείο το οποίο είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της 4ης Υ.Π. ,» είπε ο κ. Μεντίζης υπογραμμίζοντας πως η έγκριση του προϋπολογισμού θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη.