Την τετάρτη οι εκλογές για τα νέα όγραναν της ΕΝΠΕ δεδομένη η προεδρία Τζιτζικωστα

Εκλογές έχουμε όμως την Τετάρτη και για την περιφερειακή ένωση αφού στις κάλπες προσέρχονται περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να αναδείξουν τα νέα τους όργανα.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), δηλαδή της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Προέδρου και του Εποπτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ αποτελείται από τους 13 περιφερειάρχες, τους 58 άμεσα εκλεγόμενους αντιπεριφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες που ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη για το διάστημα της θητείας τους και τους εκπροσώπους των περιφερειακών συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας.

Την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) διεκδικεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες». Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσημα, μέσω γραπτής δήλωσης, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΝΠΕ η οποία και θεωρείται σίγουρη δεδομένου πως η Νέα Δημοκρατία έχει τους 11 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.