Προκήρυξη για 400 προσλήψεις μόνιμων συνοριοφυλακων θα εκδοθεί άμεσα

Προκήρυξη για  προσλήψεις μόνιμων συνοριοφυλάκων θα εκδοθεί άμεσα με στόχο να έχει βγει στον αέρα μέχρι το τέλος του χρόνου ή το πολύ στις αρχές του επομένου. Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περίπου 400 και θα καλύψουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών.

Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 400 μονίμων συνοριοφυλάκων επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  η οποία αναμένεται να σπάσει τα κοντερ του ενδιαφέροντος για αιτήσεις.

Ο νέος διαγωνισμός, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτη Χαρέλα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περίπου 400 και θα καλύψουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν:

Θα υπάρχουν όρια ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό

Θα συμμετέχουν υποψήφιοι με χρήση απολυτηρίου Λυκείου

Έξτρα μοριοδότηση θα αποφέρει η υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις

Απαραίτητη γνώση ξένης γλώσσας και άδεια οδήγησης

Ο πρωθυπουργός  κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων. Αυτό ως μια προσπάθεια να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων, αλλά και να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία σε hot spot και κλειστά κέντρα κράτησης.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η βασική έννοια των πολιτών είναι η πορεία της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη έτοιμες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 400 Συνοριακών φρουρών, που θα αναλάβουν την επιτήρηση των συνόρων μας σε αυτή την περιοχή. Οι διαδικασίες θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις στην πλειοψηφία τους θα αφορούν την περιοχή του Έβρου.