Δωρεάν προληπτικός μαστογραφικος έλεγχος στην κεντρική πλατεία με πρωτοβουλία του κοινωνικού κέντρου «Σταύρος Χαλιoρης»

Με  πρωτοβουλία του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙOΡΗΣ» και μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το Κέντρο προς την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  θα πραγματοποιηθεί από την  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019  δωρεάν προληπτικός μαστογραφικός έλεγχο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξέτασης Γυναικών με δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ξάνθης με στόχο να τονίσει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μέσω της  μαστογραφίας. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Εντωμεταξύ το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙOΡΗΣ» προγραμματίζει και νέες δράσεις που θα αφορούν σε προληπτικές εξετάσεις για τον προστάτη αλλά και πρωτοβουλία που θα αφορά στον έλεγχο της νόσου Αλτσχάϊμερ μέσω εδικών τεστ.

Να σημειώσουμε ότι οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από την  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 είναι οι εξής :

Η ηλικία των  γυναικών που επιθυμούν  να εξεταστούν να  είναι από 40 έως 70 ετών.

Να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Ώρες λειτουργίας της μονάδας μαστογραφίας  : Από 09.00 πμ – 19.00 μμ.

Τηλέφωνο για ραντεβού:  2541352597 ( καθημερινές 09.00 – 13.00)