Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με led σε κεντρικές οδούς της Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με LED σε  κεντρικές οδούς της Ξάνθης και ο Δήμος με δελτίο τύπου ενημερώνει τους πολίτες ότι την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου  θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού Τσιμισκή που αφορούν στην εγκατάσταση ιστών οδοφωτισμού. Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην αριστερή πλευρά της οδού από την οδό Μιαούλη έως την οδό Μιχαήλ Καραολή.

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ξεκίνησε η σταδιακή τοποθέτηση των λαμπτήρων LED, από τον Δήμο Ξάνθης, ξεκινώντας από την δυτική πλευρά της πόλης. Πάντως την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν  εργασίες  που αφορούν  στην εγκατάσταση ιστών οδοφωτισμού και των αντίστοιχων φωτιστικών επί της οδού Τσιμισκή. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου που φέτος σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φανουράκης θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός .  Για το λόγο αυτό και για χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών ο Δήμος  Ξάνθης θα δημοσιοποιεί δελτία τύπου για ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες ώστε να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φωτιστικά LED έχουν πολλαπλά οφέλη, τόσο για την ποιότητα φωτισμού, όσο και για την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αφού προσφέρουν πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, καθώς μόλις το 20% από την ενέργεια δαπανάται για παραγωγή θερμότητας και το 80% για την παραγωγή του φωτός.