Φωτιά εκδηλώθηκε στο περιαστικο δάσος της Ξάνθης το μεσημέρι του Σαββάτου

Φωτιά εκδηλώθηκε στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης  το μεσημέρι του Σάββατου στην περιοχή των Ταξιαρχών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε απότομη πλαγιά κοντά στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Σταυρούπολης ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης μόλις ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου επενέβη άμεσα και μόλις σε 30 λεπτά κατάφερε να την θέσει υπό έλεγχο και να την σβήσει, πριν αυτή επεκταθεί και λάβει διαστάσεις. Από την πυρκαγιά κάηκε μισό στρέμμα δάσους. Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γ. Ζερενίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης καθώς και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που περιλάμβανε 4 οχήματα και 12  πυροσβέστες.

Ευτυχώς λόγω της αυξημένης υγρασίας που επικρατεί αυτή την εποχή, οι συνθήκες δεν ευνόησαν την επέκταση της πυρκαγιάς. Εντωμεταξύ το σημείο  όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται μακριά από τον δρόμο σε δυσπρόσιτο απόκρημνο σημείο και είναι περίεργο ίσως και απίθανο  να ξεκίνησε από μη ανθρώπινα αίτια.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης με ανακοίνωση που εξέδωσε  ευχαρίστησε θερμά για την άμεση κινητοποίηση, την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, το Δασαρχείο Ξάνθης και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης , προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Η άμεση, συντονισμένη και συγκροτημένη επέμβαση των εμπλεκομένων είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε περίπου 30 λεπτά, πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις στο ευαίσθητο πευκοδάσος της περιοχής και τελικά έπληξε περίπου 500 τ.μ. με έρπουσα συμπεριφορά, χωρίς να επηρεάσει δέντρα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και 12 άντρες της Π.Υ. Από τον Δήμο Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Ιωάννης Ζερενίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης ήταν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έκαναν άμεσο έλεγχο πληρότητας και λειτουργικότητας των δεξαμενών που βρίσκονται πλησίον του σημείου. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών είναι σε πρώτη προτεραιότητα και θα εργαζόμαστε πάντα προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.