Κινητοποιήσεις για το θέμα της σίτισης από τον σύλλογο οικοτροφων φοιτητών Ξάνθης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΔΠΘ και εντείνεται όλο και περισσότερο η αντιπαράθεση  τους τόσο με την διοίκηση της σχολής αλλά και με τον εργολάβο που έχει αναλάβει,  για το θέμα της εφαρμογής λίστας  σίτισης. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και τα προηγούμενα χρόνια έχει δώσει αγώνα για την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στην δημόσια και δωρεάν σίτιση.

Οι φοιτητές του ΔΠΘ διαμαρτύρονται και περιγράφουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί  αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εφαρμογή λιστών σίτισης οι οποίες αφορούν μόνο τους εστιακούς φοιτητές.

Με ευχολόγια και παρακάλια δεν λύνεται το πρόβλημα υποστηρίζει ο κ. Αλμπανίδης αναφερόμενος στην συνεδρίαση της συγκλήτου που το αποτέλεσμα της δεν περιλάμβανε καμία δέσμευση ή κάποια ουσιαστική απόφαση στα αιτήματα που τέθηκαν. Τέλος ο κ. Αλμπανίδης επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση για την σίτιση των φοιτητών  είναι πολλή μικρή με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλοί φοιτητές από την διαδικασία.