Η Ανάπτυξη του τουρισμού στην περιφέρεια ΑΜΘ στο επίκεντρο της επίσκεψης Θεοχάρη

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή προεδρεύοντος του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ευρεία σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή υπό την προεδρεία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιφέρειας και τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία ώστε να μην συνεχίσει να υστερεί έναντι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας στο κομμάτι του τουρισμού.  «Το περιβάλλον είναι ένα από τα μεγάλα ατού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» υποστήριξε ο Υπουργός υποσχόμενος ανάδειξη των πόλων έλξης της Περιφέρειας: της γαστρονομίας, του πολιτισμού, του φυσικού πλούτου.

Τις προτάσεις τους στα πλαίσια αυτά κατέθεσαν και οι δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης οι οποίοι παραβρέθηκαν στην σύσκεψη. Ο  κύριος Θεοχάρης είπε πως θα υπάρχει συνάντηση κάθε δύο μήνες με τον περιφερειάρχη για την επίλυση θεμάτων του Υπουργείου του με αξιοποίηση της τοπικής εμπειρίας, της γνώσης, με προγραμματισμό και διαφάνεια. Ερωτηθείς τέλος για την εξόρυξη χρυσού υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αυτού του είδους την επένδυση και δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του.