Αναπτυξιακός ο προσανατολισμός του προϋπολογισμού για το 2020 τονίζει ο Αντώνης Πασχάλης

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μία νέα φάση, αφήνοντας πίσω την υπερφορολόγηση και με το βλέμμα στην ανάπτυξη και την μείωση του ποσοστού της ανεργίας στην χώρα εξέφρασε το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Πασχάλης, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2020 που καταθέτει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέτρα στήριξης των φυσικών προσώπων, των οικογενειών και των επιχειρήσεων μέσω επιδοματικής στήριξης αλλά και φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να καταθέσει η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το 2020

Εν τω μεταξύ η ΕΣΕΕ, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα, με συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες προτάσεις, το πλέγμα των οποίων συνιστά μία απαραίτητη «φορο – λογική μεταρρύθμιση» για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Στην επιστολή υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα υιοθέτησης από το οικονομικό επιτελείο μίας σειράς μέτρων εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος. Πρόκειται για μέτρα τα οποία, με ενδελεχή προετοιμασία της φορολογικής διοίκησης, είναι δυνατόν να μην επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.